tarafından admin | Şub 7, 2023 | Blog, Genel, Online YDS, Online YDS Kursu, Yds, YDS Kursu

Eski dönemlere göre günümüzde, yabancı dil özellikle İngilizce dil becerisinin olması son derece önem kazanmış durumdadır. Özellikle kamu kuruluşlarında, akademik anlamda derece almak ve kurum içinde görevde yükselebilmeye yönelik, YDS puan gerekliliği mecburiyet haline gelmiştir. YDS sınavı, bilindiği üzere ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Sınavın yapılacağı dönemler, yılın belirli aralıklarında yine ÖSYM tarafından belirlenmektedir. YDS hazırlık aşamasında, konu olarak özellikle gramer bilginizin fazla olmasına yönelik çalışma yapmalıdır. Bunun yanı sıra, okuma çalışmalarınızı da fazla tutmalısınız. Fazla kelime bilerek, kelime dağarcığınızın artmasını da geliştirilmesi gereken önemli noktalardandır. Kendinizi geliştirmek amacıyla, bol bol soru çözmenizde hatalarınızı ya da eksik kaldığınız noktalarını görmeniz adına fayda sağlayıcı olacaktır. Çalışmalarınızı belirli bir düzen içinde, istikrarlı bir şekilde yapıyor olmanız sınavda başarılı olabileniz konusunda ciddi fayda sağlayacaktır. Ezberlediğiniz kelimeleri unutabilir ya da konu bazında hatalar yapabilirsiniz ama önemli olan, var olan ya da meydana gelebilecek olumsuz durumların, üzerinde giderek daha iyi pekiştirmeniz olacaktır. Çalışmalarınızı kendiniz yapmanızın mümkündür ama eğitim kurularından, özellikle Online YDS kursu veren eğitim kurumları ile ilerletmeniz, daha fazla başarı oranını mümkün hale getirmektedir. (daha&helliip;)
tarafından admin | Eki 20, 2017 | Blog, Genel, Yds, YÖKDİL
YÖKDİL Sınavı YÖK Başkanlığınca doktora ve doçentlik başvuru süreçlerinde baraj niteliğinde olan, adayların kendi alanlarında (sağlık bilimleri, fen bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler) olmak üzere üç temel bölüme ayrıldıkları bir sınavdır. YÖKDİL Sınavına, üniversitelerde lisansüstü eğitime başvurmak isteyen adaylar ile kurumsal yükseltmeler de kendilerinden akademik dil yeterlilik puanı istenen adaylar başvurabilir. Doktora başvurusu için en az 55, doçentlik başvurusu için ise en az 65 puan başarılı sayılacaktır.
YDS’ye (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) yüksek lisans, doçentlik sınavları, KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanacak adaylar, Tıp ve Diş Hekimliği uzmanlık sınavına girecek adaylar ve çeşitli ülkeler de denklik sınavlarına girecekler ile memuriyette dil tazminatı alacak adaylar girebilecektir.
YÖKDİL VE YDS FARKI NEDİR?
Yökdil Sınavı eski ÜDS gibi Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri olarak üç temel alana ayrılan sınavdır. YDS ise her alandan soru cevaplamanız beklenen bir sınavdır. Yani her ne kadar YÖKDİL ve YDS sınavı benziyor olsa da geçerlilik alanları farklıdır. YÖKDİL daha çok kurumsal alanlarda geçerliliği olan, YDS ise akademik alanlarda daha çok geçerliliği olan bir sınavdır.
tarafından admin | Eyl 1, 2016 | Blog, E-yds, Genel, Yds
Geçmiş yıllarda ÖSYM tarafından yapılan YDS ve e-yds sınavları için YDS sınav süresi 150 dakika şeklindeydi. Yeni yapılan bir değişiklikle ÖSYM sınav sürelerini 180 dakika olarak uzattı. Özellikle uzun paragraf sorularında zaman problemi yaşayan adaylar için sınav süresindeki bu değişik büyük önem arz etmektedir. ÖSYM’nin öğrencilere kolaylık sağlamak amacıyla yaptığı bu değişik ilk olarak 16 Temmuz 2016 tarihinde yapılan e-yds sınavında uygulandı. YDS için ilk uygulama ise 4 Eylül 2016 tarihindeki sınavda olacaktır. Böylece tüm YDS adayları 80 soru için +30 dakika daha süre kazanacaktır.
E-YDS sınavı içinse ÖSYM sınav klavuzunda adayların yüzünü güldürecek bir değişiklik yaptı. Önceden yılda bir defa olan e-yds sınavına girme hakkı, yılda 4’e çıkartıldı. Yani öğrenciler üç ayda bir olmak üzere bir yılda dört defa E-YDS’ye girme hakkına sahip oldular.