yds kurs

YDS Kursu

ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS olarak adlandılırmaktadır. Her yıl düzenli olarak belirlenen tarihlerde yapılmaktadır. Tarih belirlemeleri yine aynı şekilde periyodik olarak ÖSYM tarafından düzenlenmektedir. Merkezi dil sınavı olarak bilinen YDS, tek oturumdan oluşmaktadır. Öğrencilerin yabancı dil bilgisini ölçmek için yapılan sınavda, Almanca, Çince, Bulgarca, Arapça, İngilizce, Ermenice, Farsça gibi dilleri ve bunun gibi daha birçok diller içinde hazırlanmaktadır.

YDS ilkbahar dönemi ve YDS sonbahar dönemi sınavları olarak kendi içerisinde ayrılmaktadır. Bunun yanı sıra, tabii olunan ve sorumlu olunan dillerde, fazla sayıda çeşitlilik bulundurmakladır.  Sınav da uygulanan soru grupları dâhil olunan eğitim grubuna ve dile göre değişiklik göstermektedir. YDS sınavında toplam 80 soru sorulmaktadır ve adaylar bu sorulara verdiği cevaplar ile belirlenen puanları almaktadır. Başarı oranlarını sınavdan aldıkları puan sayesinde belirlenir. Sınav için uygulanan süre, toplam 150 dakikadan oluşmaktadır. YDS sınavı için, sınav öncesinden detaylı eğitim almak sınavda sağlanacak başarı için mutlaka gerekmektedir. YDS sınavı için eğitim veren çok sayıda YDS kursu bulunmaktadır. Bu yabancı dil kurslarında ilgili yabancı diller ile alakalı, alanında uzman profesyonel yabancı dil öğretmenleri bulunur ve dil öğrenimi için öğretmenlerden eğitim alınır. YDS kursu hemen hemen her ilde çok sayıda olabildiği gibi çevrimiçi eğitim veren, uzaktan eğitim uygulamasını kullanan kurslarda oldukça fazladır. Kurslar ülkemiz bazında her şehir için, çeşitliliği bünyesinde bulundurmaktadır ama online eğitim veren kurumlar, herhangi bir bölgeye bağlı olmaksızın, eğitimi online olarak da sunabilmektedir.

YDS’ye Kimler Girebilir?

YDS nedir sorusuna yanıtımızın ardından sınava kimlerin giriş yapabileceği konusuna da açıklık getirelim. YDS sınavı, yetişkinlerin giriş yapabildiği bir sınavdır. Adayların dâhil oldukları sınıflar, üniversitelerin en az 3. ya da 4. Sınıf öğrencisi olması gerekmektedir. Üniversitelerin akademik kadrosuna dâhil olmak isteyen öğrencilerin, YDS sınavına dâhil olmaları mümkündür. Kamu kurumlarında görev alan memurlar, lisans derecesinde mezuniyeti bulunanlar, yabancı dil tazminat talebinde bulunabilmek için bu sınava katılım sağlayabilirler. Bölüm olarak, sıralamamız gerekirse Doktora, doçent derecelerinde yükselme düşünülen ve yeterliliği sağlayan adayların sınava girebilmeleri için herhangi bir engel bulunmamaktadır. Yabancı dil konusunda düzeyini belirlemek isteyen, yabancı dil konusunda kendisini geliştirmek isteyen adaylar yine aynı şekilde katılım sağlayabileceklerdir. Yüksek Lisans eğitimi almayı düşünen öğrenciler, TUS ya da DUS sınavına girecek adaylar sınava giriş yapmak üzere başvurularını yapıp sınava katılım sağlayabilirler.

YDS Kazanınca Ne Olur?

Akademik anlamda ilerlemeyi düşünüyor, alanınızda yükselmeyi hedefliyorsanız. YDS kursu veya kendi çalışmalarınızı tamamladıktan sonra, YDS’den aldığınız puan size bu konuda yardımcı olacaktır. KPSS’de uygulanan A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı olarak fayda sağlayacaktır. Yurt dışında öğretmenlik yapmayı düşünüyorsanız avantajlı olacaktır. Kamu dairelerinde memur olarak görev alıyor, hali hazırda kamu personeliyseniz YDS’den almış olduğunuz puan ile dil tazminat hakkına sahip olabilirsiniz. Bunların yanı sıra, aynı zamanda dil yeterlilik durumunun belgelenmesi gereken denklik işlemlerinde de kullanılabilir hale gelmekte ve işlemlerde kullanılabilmektedir.